Lees hier stap voor stap hoe ik als camjo te werk ga

voor een professionele filmproductie:

Kennismaking

Ik kom langs op locatie voor een kennismakingsgesprek. We bespreken je wensen en brainstormen over de mogelijkheden. Ik hoor graag wat je voor ogen hebt en geef daarbij aan wat bij mij wel en niet mogelijk is. Op basis van deze intake stuur ik een vrijblijvende offerte.

Offerte

In de offerte vind je het aantal uren dat ik denk bezig te zijn met de filmproductie. Ik bereken tijd voor scriptschrijven, de filmdag en de montage. Daarbij komen optioneel nog kosten voor een professionele voice-over, opnames met een drone, de rechten voor de achtergrondmuziek en een logo-animatie.

Bespreking

Na akkoord op de offerte, kom ik opnieuw langs om de filminhoud door te spreken. Hierbij let ik er vooral op dat alle high lights in de film komen. Ik luister naar je ideeën en laat tegelijkertijd mijn creativiteit en inspiratie de vrije loop. Ik denk mee over wat aansprekend is voor de filmproductie en met welke zaken je rekening moet houden.

Script

Op basis van de bespreking schrijf ik een script. Hierin staan de beelden die ik maak en de teksten en quotes die in je film komen. Het script geeft een duidelijk beeld van wat je als eindproduct kunt verwachten. Dit voorkomt onduidelijkheden of misverstanden achteraf. Ik stuur het script ter goedkeuring naar je op; eventuele aanpassingen kunnen uiteraard nog worden toegevoegd. Na jouw akkoord start de filmdag!

Filmdag

De beelden maak ik met een Sony A7III camera; voor het geluid gebruik ik een Sennheiser zendermicrofoon. Ik volg het goedgekeurde script en regisseer de betrokken personen. De filmdag is vaak een spannende, maar vooral ook leuke dag. Geen probleem als opnames tien keer over moeten, ik heb veel ervaring met mensen die niet gewend zijn om voor een camera te staan. Uiteraard worden er ook making of-foto’s gemaakt om te delen op social media en de film alvast aan te kondigen.

Montage

Tijdens de filmdag maak ik verschillende filmopnames. Dit is het ruwe beeldmateriaal. Uit het ruwe beeldmateriaal selecteer ik de beste shots, die ik verwerk tot het eindproduct. De film verrijk ik met muziek, een voice-over en eventueel een logo-animatie. Ik monteer alles in de huisstijl van de opdrachtgever. Kleuren worden waar nodig gecorrigeerd. Het geluid zet ik op hetzelfde volume.

Oplevering

Zodra de montage klaar is, stuur ik je de eerste versie via een afgeschermde link op VIMEO. Je kunt de film daar met een persoonlijk wachtwoord bekijken. Hierna kunnen er indien nodig nog correcties worden toegevoegd. Deze correctieronde is vrijblijvend. Is de film naar wens? Dan ontvang je de film als mp4-bestand via WeTransfer. Na het downloaden van de film kun je deze publiceren op je website en/of social media kanalen. De film is direct te uploaden op Facebook. Uiteraard is het ook mogelijk om de film eerst op je eigen YouTube of VIMEO kanaal te plaatsen en vanaf daar te publiceren op social media.

Hoe ziet zo'n dag eruit...

TOP